söndag, november 30

Första advent

Hej!
Nu ska det julpyntasförsta advent, pepparkakor ska bakas och glöggen ska smakas. Jag fann dessa inspirerande jul bilder på country livings hemsida, titta in där, det finns mer. I går var vi på Gröna Lunds julmarknad, min dotter skulle träffa Tomten och berätta vad hon som 2 åring önskar sig i julklapp. Men det blev lite läskigt när vi väl kom fram, så vi tröstade oss med varmchoklad som pappa hade packat ner och smörgåsar. Sedan tog vi en tur förbi NK´s julfönster för att se årets spektakulära jultema som varierar varje år.




Källa:country living

Hoo hoo oo oppas att ni har en härlig första advent trots bristen på snö. Bilder på juldekorationer och stileben kommer snart.

Dukat för jul

Källa: Beautiful Homes

Källa: Country Living


I dag låter jag bilderna tala för sig själva.
Glad första advent på er alla där ute!!

lördag, november 29

Kreativa stolar





Foto:lindaline

Mina arbetstolar som jag har i mitt arbetsrum, where all the magic happens:) Designen är inne och sniffar på den industriella stilen och dem är funktionella för mig. Den översta pallen går att höja och sänka med hjälp att snurra på sitsen. När jag målar eller sitter vid min snickarbänk använder jag mig av den högre stolen som har hjul på 2 av fötterna och den bruna manchestern fast nitad på stolsryggen. Älskar snygga detaljer som dessa nitar och designen på den lilla pallen, ser ut som en stål kjol:) Jag tänkte så att den dagen jag inte använder den som stol längre får den omvandlas till ett sidobord. Mer av mitt arbetsrum kommer inom kort.

torsdag, november 27

Hotellkänsla


Foto:lindaline

I sovrum har jag byggt en öppenspis (fejk) i illusionen att ge rummet en hotellkänsla med en läshörna. Korgfåtöljen är från Brukadesign och mycket skön att softa och läsa i. Detaljerna är två gamla charmiga tennis rackets, en gammal kikare med skinn beslag från en antik affär och ljus förstås, dessa i Lexingtons lyktor med ut skurna stjärnor i designen. De finns även i vitt. Pricken över i:t är den runda spegeln, efter som manteln (spisen) är så kantig passar en rund spegel bäst här för att mjuka upp helheten. Det jag ser fram emot är att få dekorera efter årstiderna, på bilden är det hösten som speglas med de små indian majskolvarna i glasurnan som jag tog med mig från USA. Men just som dessa ord skrivs har det börjat förändrats, ja det är ju första advent i helgen så nu blir det att juldekorera. *mys*

Smarta inrednings tips

Hej!
I dag tänkte jag tipsa om smarta, gratis och billiga interiörer av olika material.
Tips 1
Jag kände att jag behövde ett litet sidobord just för att kunna ställa te-koppen på och jag ville ha någonting annorlunda och levande. Så ploppade en stubbe upp i huvudet på mig, bildligt talat förstås! :) Mitt första tips är att använda sig av en stubbe som sidobord eller även ta två i olika nivåer som soffbord. Denna stubbe fick jag gratis av mina kära grannar och jag skalade av barken ( som de kunde använda till sin kamin ) och sedan lät jag den torka innan jag ställde den på vardagsrum golvet. Muggarna i bild avslöjar min förkärlek till Starbucks, min käre vän A.L köper dem flitigt åt mig när hon hälsar på sin pojkvän i England, happy happy happy!!!

Foto:lindaline

Tips 2
Vill man ha mys-stämning och inte har råd att köpa sig en fejk-spis, ja då får man väl göra det själv:) Jag tog lite virket som blev över från altanbygget och spikade i hop några plankor fixade häng-anordningar och la på lite färg. Vips så hade jag mig en fejk-spis för myseffekt. Jag valde att inte göra den djup för att inte ta upp för mycket yta i sovrummet där den sitter mitt emot sängen. Så nu kan man tända ljus och dekorera runt/på spisen för säsong också, härligt*ler*! Den är inte helt klar, jag ska sätta in en spegel i "öppningen" av spisen, för att få extra effekt när jag tänder ljus nertill. Annars kan man använda fejk tegel eller stenar etc. Bilder kommer framöver.

Foto:lindaline
Tips 3
I bland kan det vara svårt att finna bra sammanhängande eller bra tema bilder, utan att lägga ut en för stor förmögenhet på dem. Jag letade upp en almanacka/kalender, svart vitt eller färg, som du kan finna i en bokaffär och skar ut bilderna och ramade in dem i varsin ram med passepartout. Jag anser att standarden höjs och bilden framhävs så mycket mer. Dessutom skadas inte bilden, eftersom att den inte har direkt kontakt med glaset. Efter en längre tid (vet ej exakt) kan bilden "föras över" till glaset och när du väl tar bort bilden följer den inte helt med. Är det någon bild du håller kär, ta hand om den.

Foto:lindaline
Tips 4
Sedan har naturen mycket att ge, (som stubben) och mossa behöver inte kosta. MEN du får aldrig plocka stora mängder på en och samma plats och område. Dessutom får du dig en härlig skogspromenad och friskluft med en god vän, som jag med Siss:) Så fina våra kransar blir, ja, min har bara grunden än så länge, den kommer att julpyntas snart....

Foto:lindaline

onsdag, november 26

Välkommen hem...


Foto:lindaline
Här har vi ytterligare en koffert till min lilla samling;) (hej älskling:)
Som ni har sätt i mina tidigare inlägg har jag redan en svart som vardagsrum bord. Denna fann jag på en antik-loppis som behövde en rejäl makeover! Ja denna baby var lite torr och torrfällde en del blått omkring sig. Så fram med lacken och penseln, hon blev som ny!
Jag vet att hon hade varit vacker som hon var, men det hade inte funkat...sorry!



Foto: lindaline
Ni kan se att färgen förstärktes och hon blev mörkare, på bilden ser man de blå fortfarande men till vardags ser ut att vara svart. Denna skönhet kommer från San Fransisco enligt etiketterna i kofferten och är sååååå charmig. Det är någonting så speciellt över en koffert, så mycket historia som finns med. Tänk om de kunde berätta om sina resor de varit med om. Jag gillar möbler med personlighet och en historia bakom, jag gillar att blanda nytt och gammalt. En jämn balans och ger en reflekterade personlighet över ditt hem och vem du är.

Stor och Liten





Foto: lindaline


Nu har kransarna ställt upp med ett vackert rostigt kugghjul som bryter av från träkvistarna. Hjulet plockade jag upp på en loppis på min tjejresa till Motala i höstas. Det står nu som ett vackert stileben på våran bokhylla i vardagsrummet. Snart kommer det att läggas till lite julstämning i dekorationen,men...inte förrän på söndag:)

tisdag, november 25

Vita drömmar

Denna växasäng har gått från min farsbarndom till min och nu min dotters. Jag kan bli för ivrig i bland och börja måla innan jag inser att jag inte tagit FÖRE bilden, som ni ser.. Vit blev den och jag hade så många ideér på mönster eller hennes namn att den fick vara vit. Man kan höja eller dölja spjälen som ni ser, det finns även 2 st spjäl som kan sitta på vardera sida och då blir sängen en spjälsäng.






måndag, november 24

Varm choklad

Det är alldeles vitt utanför fönstret så lång ögat når. Jag och Siss sitter här i varsin fåtöljer med en varm kopp choklad och myser med inredningstidningar. Dagen kan inte starta bättre!
Källa:countryliving

söndag, november 23

Vita detaljer

Nu när snön ligger så vit och fin på marken, ger jag er de vita från mitt vardagsrum. Ramen och jordgloben köpte jag på vår resa till Marbella för några år sedan och halv bordet har jag hittat på en antik affär och målat vit.


Foto:Lindaline

Denna vackra lampa är så pampig men fortfarande så elegant.( från Watt och Weke ) Ljuset reflekteras så vackert när det är mörk i rummet från insidan av skärmen och lampfoten som är i fattigmansilver.
Te bordet fick jag för en 100 lapp på en loppis och den har så vackra hjul till det levande träslaget. Jag har sätt några te bord/te vagnar i inrednings tidningar och i butiker där de kan gå för uppe emot 1000:- och upp till 2500:-, antika som nya. Älskar när jag gör mina kap:)

Foto:Lindaline
En grön kudde från ceannis i ektorps fåtöljen från ikea och en gammal träbricka jag fann i en av mina träkistor som nu ligger på den svarta kofferten.
Foto:Lindaline
Hoppas ni har haft en skön helg i det vita och myst riktigt ordentligt, det har vi här hemma. Julkänslan nalkas med stora steg....

fredag, november 21

Återblickar

I dag blir det lite återblickar från vårt tidigare boende.
Köket är totalrenoverat, vi slet ut allt! Byggde vägg, drog om elen, gjorde om golv,taket och ändrade hela planlösningen för vitvaror och en del skåp. Jag designade köket med hjälp av vänner byggde vi om det innan vi flyttade in.
Väggen som tallrikstället sitter på byggde vi igen en dörr och tog bort infällda garderober från rummet bakom.
Nu sitter tallrikstället i nya huset med böcker i stället för tallrikar i min dotters rum så fint. Med renoveringar som denna hade man aldrig gjort förr. Det var kul att lär sig nya saker och som tex att kakla, här kan ni se kaklet jag la´. Jag insåg att jag kunde så mycket mer än jag visste. Älskar att skapa och bygga:)
Luckorna och fläkten är från Ikea och handtagen köpte jag på en bräd gårdshandel. Golvet i köket är parkett och lagt av dåvarande granne som var tillstor hjälp med hela renoveringen, tack tack!!
I vardagsrummet kan ni se min älskade koffert som jag fann på Årstiden, en mysig affär att samla inspiration från i Stockholm.
Den värmande öppna spisen som man kan längta efter så här års, doften och ljudet från elden. Konsten på väggarna är mina och skylten har jag gjort som sitter på en krans jag köpt för några år sedan på Newport i Stockholm. En del av möblerna har jag inte kvar, ni vet hur det är när man flyttar, skönt att rensa och förändra. Ja den stora klumpiga TV var bland det första som ersattes, med en smal platt sak:)

torsdag, november 20


Här får ni en stämningsbild från våran förra lägenhet. Ni kan även skymta en del utav min handgjorda /textade skylt som hänger jag fäst på kransen.

Jul med Lexington



Dessa bilder kom med mailen i dag, mycket inspirerande inför julen. Jag absolut älskar Lexington konceptet! Vem skulle inte vilja sitta vid den brasan i raggsocker och en kopp chai-latte mellan händerna medans julmusiken spelar i bakgrunden, jo jag!!!

Gammalt till nytt


Detta gamla bord fann jag på en möbelförmedling som jag gått och flörtat med ett tag. Jag visste precis vad jag skulle göra med det och hur vackert det skulle bli. Men problemet var att finna en plats för detta bord, jag har haft nippe på bord i mina dagar. Jag har då lyckats sälja en del jag har gjort om, men denna kommer att få stanna.
Det var bara att möblera om igen;) *hihihi* (inte till makens lycka)



Tänk vad färg kan höja status en på ett gammalt bord. Färgen svart kan göra mycket för en möbel. Jag älskar elegansen i designen vilket gör att bordet kommer i sin rätta element i det svarta. På bilden står bordet i mitt vardagsrum (ja, ni ska inte tro att det står kvar där i dag, här har vi hunnit möblera om några gånger till med ny adopterade möbler *ler* ).

måndag, november 17

Utmaningen

Hej!


Jag fick en utmaning av min bloggis vän på bloggen Lila. Utmaningen går ut på att jag ska berätta om 7 vanliga och ovanliga saker om mig själv, så here goes...




  1. Hej mitt namn är Linda och jag ar en te-oholic;)


  2. Har en söt-tand för möbler....


  3. Säger pummlor i stället för julgranskulor


  4. Finner ro med en kopp te och en inredningstidning i soffan


  5. Säger ordet tack 2 gånger efter varann, tack tack.... (vilket min lilla dotter har snappat upp:)


  6. Förlorar hörseln totalt när jag sitter framför tv, jag är så inne i "rutan" (inte så poppis hos maken, han kan tom säga att han går ut och jag märker ingenting!)


  7. Har en vana att möblera om här hemma ganska ofta, mina grannar brukar säga att det är som att komma till ett nytt hus varje gång de tittar in:) Men nu så är jag nöjd, på nedre plan;)

Foto:Lindaline

Välkommen till bords






























Höstdukning från Pottery Barns.

Ljuskronan på den översta bilden skulle jag gärna vilja ha över mitt teakbord för att få en härlig julstämning till bords. I bakgrunden kan man se en stenklädd vägg som är en så snygg kontrast till träbordet, ger liv. Trä, sten, metall och tyg är bra element i interiör. Sedan färg och form förstås! Sedan är det ALDRIG fel med en öppenspis, stort mysfaktor! Jag har själv byggt en fejk-spis för just det endamålen, den får ni se i ett annat inlägg.

"Jag ser det snöa....

..jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!"
I går föll första snön utanför vårt fönster. Julmusiken sattes på, ljusen tändes till o´boy och smörgåsar. Där satt jag och min dotter och myste vid matbordet.
Med längtan till julens stämningsfulla dekorationer ger jag er red and white här nedan och frågar er, när är det dags/får man börja julpynta? Första advent, 1 december eller när första snön har fallit;) ?

Källa: Pottery Barns

Källa: Pottery Barns


Källa: Pottery Barns


Källa: Architectural Digest

Källa: Pottery Barns

torsdag, november 13

Första intrycket...

Det första intrycket säger ofta allt. Entren / hallen är det första intrycket vi får av en persons hem och det ska speglar resten av hemmets själ.
Källa: Architectural Digest

Källa: Atlanta Home & Lifestyle
Tänk på att det är det första du möter när du kommer hem.