tisdag, oktober 27

I väntans tider...

..faller julkänslan över mig och här sitter jag nu med en kopp te och lyssnar på julmusik.
Källa: Pottery Barns

tisdag, oktober 20

Hej, ja som ni kanske vet ska vi snart få en till liten knodd som kommer inom någon vecka (hoppas jag!) Vilket har gjort att vi har ändrat om en del här hemma. Från färdigplacerade rum har vi fått byta och möbler om för att underlätt framtidens barnsben som komma skall. Inte för att det har gjort en inrednings/dekorations galning som mig något .....förutom att den senaste tiden då magens tillväxt har satt sina broms spår i slutförande jobb. Men jag har haft extra armar och muskler från min man som jag är så glad och tacksam för!!
Ett rum som fått sig en mini förändring är matplatsen i köket. Vi har ställt in stora matsals bordet i vardagsrummet och ställt ett mindre familje bord i dess plats för mer utrymme för barns ben och rymd.
FÖRE
Jag fyndade detta bord på loppis och slipade av mesta delen av bordskivans yta för en mer sliten look. Sedan målade jag benen och kanten runt i vitt.
EFTER
Det jag föll för var kanten på bordet och dess avsmalnande ben. Jag älskar den mörka skivan som jag efter avslipning vaxade in för mer hållbarhet och pattinering. Ett bord för fyra!
Foton: lindaline

måndag, oktober 19

En plats för kreativitet

Nu när hösten är vid dörren drar man sig till att pyssla och fixa där hemma. Vad mer passande kan inte några inspirerande arbetsplatser vara!
Källa: Pottery Barns
Det här kallar jag snygg ordning och reda på saker och ting.

Källa: Pottery Barns
Det jag gillar med denna arbetsplats är att man inte har alla möbler längst väggen. Genom att ha skrivbordet mitt i rummet ger det mer liv i rummet. Andvänd ytorna väl.

Källa: Pottery Barns


Källa: Pottery Barns

Källa: Pottery Barns

Källa: Pottery Barns

Källa: Pottery Barns

Källa: Country Living US
Rummets karaktär skulle ge mig kreativitet att arbeta i. Kolla in stolen!

Källa: Atlanta Homes Magasine
Stolen är så snygg!

onsdag, oktober 14

Makeover byrå

Efter; vit byrå med silverknoppar.

Före; Brun träfaner med mässingsbeslag.

Beslag byte:

Här har jag spacklat ingen de tidigare byråfästet med träspackel och sedan borrat nytt hål för att fästa den nya silver knoppen.



Alla foton:lindaline

tisdag, oktober 13

Bäddat för hösten




Alla mina favorit interiörer har jag nära till sängs i denna korgväska från Newport.

All foton: lindaline
Den vackert mönstrade filten är inköpt från en av våra spanien resor och funnen på Zara Home. Den blanka pläden är från Lisbeth Dahl.

fredag, oktober 9

Makeover Spelbord

Detta ska föreställa ett spelbord som går att fälla i hop och ställa undan när det inte används. Som ni ser på första bilden har den klargröna mattan blekts rejält med tiden och är alldeles grå och sliten. Man kan se dess ursprungliga gröna matta längs kanten, vilket är täcks av en träram med mässings kanter och hålls i hop av mässings skruvar. Jag tog detta loppis fynd och klädde om det med ett marin inspirerat tyg och häftade fast det runt kanterna och....




..vips så har vi ett helt nytt spelbord/bord. Jag har använt bordet som målarbord till mina akvarellmålningar. Bordet är så smart och lätt att ställa undan, då benen väl är infällda under skivan är det bara bordskivan tar plats. Ni kan även se den lilla pallen jag fann på loppis förra sommaren som jag klätt om, jag tror det är en piano pall. Just nu låter jag mina vattenfyllda ben från graviditeten vila på den om dagarna.



Foton: lindaline

måndag, oktober 5

Grattis grattis grattis!!!

Källa: Pottery Barn Kids
Det blev en flicka!
Ville bara dela med mig av min glädje för en av mina bästa vänner som fick en dotter i går, 4 oktober. Jag är så lycklig och glad för er skull! Ta hand om er alla och mys ordentligt av er nya skatt.
Love!

torsdag, oktober 1

Nu är det dags att gå in...

..och mysa i husets vardagsrum efter en lång sommar utomhus. I brist på egna bilder, ja jag kan inte finna min kamera, så får ni lite ögon godis av olika vardagsrum som tilltalar mig så länge.
Källa: Restoration Hardware

Källa: Restoration Hardware

Källa: Frank Greenwald

Källa: House Beautiful

Källa: Frank Greenwald

Källa:Restoration Hardware

Källa: Frank Greenwald

Källa: Better Homes and Garden

Källa: Alexandra Malkin Design

Källa: Frank Greenwald

Källa: Frank Greenwald